Arbetsträning

Arbetsträning


Karriärstöd Göteborg kan erbjuda flera olika möjligheter till arbetsträning och arbetsintegrerade övningsplatser:


Karriärstöd Göteborg bedriver verksamhet och hyr lokaler på Alma Folkhögskola/Redbergsskolan. Vi delar lokal och har ett nära samarbete med Alma Folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan.


När du arbetstränar hos oss har du stöd av arbetsledare och handledare och får jobba i en takt som passar just dig.


Är du intresserad av att arbetsträna hos oss?


Hör av dig så bokar vi in ett studiebesök. Du kan se våra aktuella avtal och aktiviteter under fliken ”Avtal och samarbeten”. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller Göteborgs Stad godkänner därefter eventuell start. Vi gör tillsammans upp en plan med syfte och mål för arbetsträningen.


Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontana studiebesök.

KÖK, CAFÉ OCH LUNCHRESTAURANG

I vårt café och lunchrestaurang serveras vegetarisk mat. All mat, bröd och bakverk görs från grunden i vårt kök. Våra kunder är framför allt lärare, elever och personal som arbetar på skolan.


I vårt kök får du vara med och baka, laga mat, diska, tvätta, städa, planera, stå i kassan, ta emot beställningar och kunder. Karriärstöd Göteborg får även en del beställningar och ordnar fika till olika möten i huset.

RECEPTION

Receptionen är kopplad till vårt café/kök och här görs även administration till köket. Det kan vara att skriva ut menyer, göra skyltar för vårt sortiment, ta emot lunchbeställningar och att besvara samtal och mail.


Vid intresse kan du även få ta foton och lägga ut på våra konton på sociala medier Facebook och Instagram.

STÄD OCH TVÄTT

Vi har arbetsuppgifter inom städ av vårt kök, café och vår lunchrestaurang. Vi tvättar förkläden, handdukar och arbetskläder som används i köket. Det finns möjlighet att kombinera städ och tvätt med andra arbetsuppgifter hos oss.

SPRÅKTRÄNING

Vi använder oss av KUB-modellen och korten ”Svenska på jobbet” där vi tränar på generella arbetslivskompetenser och samtalar om hur det fungerar att arbeta på en svensk arbetsplats.


En gång i veckan kan du också delta i vårt språkcafé, som är ett samarbete med Alma Folkhögskolas SFI-undervisning.


Tiderna för arbetsträning anpassas så att du kan läsa SFI samtidigt som du arbetstränar.

ADMINISTRATION

Vi arbetar med enklare kontorsuppgifter som fördelas efter var och ens förkunskaper och intresse.


Uppgifterna kan vara allt från att skriva försättsblad till våra pärmar, kopiera eller strimla papper, göra statistik i Excel eller listor i Word.

SERVICE

Servicegruppen arbetar mestadels med sömnad. Arbetsuppgifterna kan vara att sy på sy- och overlockmaskiner, klippa tyger och rita av mönster.

Vi arbetar utifrån ett cirkulärt förhållningssätt där vi syr och säljer väskor, kimonos, necessärer och andra produkter av återanvänt material.


Karriärstöd Göteborg får även beställningar och vi har sytt gardiner och soffdynor till Alma Folkhögskola samt förkläden till vårt kök.

VAKTMÄSTERI

Att arbetsträna som vaktmästare innebär enklare arbetsuppgifter som utförs i våra gemensamma lokaler på Alma Folkhögskola. Det kan vara att möblera om inför en konferens, måla en bänk, sätta upp en hylla eller montera möbler.